Ασκήσεις στο Σπίτι

Προπόνηση με ποδήλατο γυμναστικής - veloergometer

ποδήλατο γυμναστικής,veloergometer

Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει το ποδήλατο γυμναστικής για την ομορφιά σας και την

υγεία σας, πρέπει να το χρησιμοποιείτε σωστά, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για αυτούς που δεν γνωρίζουν το ποδήλατο γυμναστικής – αποτελεί μια συσκευή, που προσομοιώνει οδήγηση ποδηλάτου και οπτικά επίσης μοιάζει το ποδήλατο, είναι με τιμόνι και πεντάλια με μια μικρή διαφορά, ότι το ποδήλατο γυμναστικής είναι ακίνητο και έχει ηλεκτρονική οθόνη από την οποία επιλέγετε το σχετικό πρόγραμμα. Υπάρχουν δυο είδη ποδηλάτων γυμναστικής – κλασικό, ως κανονικό ποδήλατο και ποδήλατο γυμναστικής, στα οποία τα πεντάλια βρίσκονται μπροστά.

Οι μυϊκή ένταση είναι στους μύες του μηρού, της κνήμης, και στην  στάση όρθιου και στους μύες καθίσµατος (γλουτιαίοι), της κοιλιάς, ακόμα και στους μύες του στήθους.

Αντενδείξεις του ποδηλάτου γυμναστικής

Το ποδήλατο γυμναστικής δεν επιτρέπεται σε ανθρώπους με κακώσεις του γονάτου.

Κατάλληλη προπόνηση με ποδήλατο γυμναστικής

Καλύτερα να κάνετε τις ασκήσεις σας κάθε δεύτερη ημέρα της εβδομάδας και σταδιακά να αυξάνετε τον ρυθμό με όχι παραπάνω από 20-30 λεπτά, γιατί δεν χρειάζεται να εξαντλείστε. Η κάρδιο άσκηση ξεκινάει με προθέρμανση από 5 λεπτά και με κανονική περιστροφή των πενταλιων με σταθερή αντίστασης, δηλαδή  με χαμηλό βάρους δίσκου. Μετά όταν το πρόγραμμα γίνει πολύ εύκολο, που και που χρειάζεται vα αυξάνετε την αντίσταση, καθώς μπορείτε να σταθείτε και όρθιους. Το σημαντικό είναι να αλλάξετε τον ρυθμό και την αντίσταση στην στάση καθίσματος ή όρθιου, σύμφωνα με την προετοιμασία του σώματος. Μ’αυτόν τον τρόπο η αποτελεσματικότητα θα είναι καλύτερη, αντί να κάντε άσκηση  για μεγαλύτερη διάρκεια στο ίδιο βαθμό. Ξεκινήστε με 10-15 λεπτά σε κάθε δυο εβδομάδες, αυξάνοντας την διάρκεια άσκησης με 5 λεπτά. Σε περίπτωση που η διάρκεια της προπόνησης σας έχει φτάσει στα 30 λεπτά, μην την αυξάνετε. Επιλέξτε άλλο βαθμό βάρους και διαφορετική ταχύτητα.

Μην είστε τελειομανείς, η ομορφιά και η υγεία χρειάζονται ισορροπημένες και όχι υπερβολικές ασκήσεις. Καλύτερα να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό, πριν να προσχωρήσετε σε οποιαδήποτε γυμναστική.

Display Searched Keywords

  • προγραμμα γυμανστικησ με ποδηλατο
  • γναστικη ποδηλατο στο σπιτι
  • ασκηση με ποδηλατο στο σπιτι
  • ποδηλατο αντενδειξεις
  • το ποδηλατο στο γυμναστηριο σωστη προπονηση
  • γυμναστικη στο σπιτι και ποδηλατο
  • πρόγραμμα γυμναστικής με ποδήλατο
  • γυμναστικη με γυναικων
  • γυμναστική στο σπίτι με ποδήλατο
  • γυμναστική με ποδήλατο κανονικό